már
22

Alábbiakban teljes formájában közöljük Szabó Viktória szakmai véleményét a korábbi sajtóanyagunkban említett bánatpénzzel kapcsolatosan.

"A tervezett bánatpénz bevezetése kapcsán az alábbi főbb észrevételeink vannak:

Alapvetően úgy véljük, hogy egy felfelé ívelő gazdasági környezetben, erőteljes kiskereskedelmi piaci növekedés és kiemelkedő érdeklődés esetén hatékony eszköz lehet a szóban forgó feltétel bevezetése, amely egy adott projekt esetén értelemszerűen szűkíti az érdeklődék körét azon cégekre, amelyek megfelelő tőkeerővel rendelkeznek ahhoz, hogy egy meghatározó kereskedelmi központ hosszútávú bérlőivé váljanak.

Fontosnak tartjuk azonban megjegyezni, hogy a magyarországi piacon az elmúlt évek legerősebb gazdasági időszakában sem volt jellemző sem a nagyobb, sem a kisebb kereskedelmi központok bérbeadásánál hasonló feltétel, mivel az alapvetően lassítja és hátráltatja a bérbeadás időszakát.

A jelenlegi helyzetben, konkrétan a CET projekt esetét vizsgálva az alábbiakat kívánjuk kiemelni:

A jelenlegi gazdasági helyzetben kifejezetten hátrányosnak, a bérbeadási tevékenységet gátló eszköznek tekintjük a bánatpénz bevezetését, tekintettel arra, hogy a jelen időszakban a budapesti piacon terjeszkedő cégek a korábbi időszakokra jellemző feltételeknél csak kedvezőbb feltételeken hajlandóak terjeszkedni, új üzlethelyiséget nyitni.

A CET projekt koncepcióját is figyelembe véve fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy mivel a bérlői összetétel elsősorban nem a nagyobb, nemzetközi divatláncolatok képviselőire koncentrálnak, a tipikusan keresett bérlők esetén ha lehet még nagyobb problémát látunk a további érdeklődések kapcsán, mivel az általunk keresett profilok sok esetben árérzékenyebb cégeket is jelentenek.

A fentiekből kiindulva nem javasoljuk a bánatpénz bevezetését a CET projekt esetén, amely véleményünk szerint rendkívül nagy nehézségeket okozna a fejlesztés még üresen álló területeinek bérbeadására, illetve a számunkra ideális bérlőkkel történő szerződéskötésre.

Szabó Viktória
Head of Retail Services
Cushman & Wakefield"


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://cet.blog.hu/api/trackback/id/tr422761570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Címkék: bérbeadás bérlők cushman&wakefield bánatpénz

CET


A CET minden, ami Budapestben nagyszerű. Építészet, gasztronómia, kultúra, design, művészet, régi és új, nosztalgia és innováció egyben.

Fotók

CET Budapest

Feedek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása