júl
22

Dr. Bagdy Gábor személyes bosszúját sejtik a Duna-parti CET projekt résztvevői amögött, hogy az együttműködés álarca mögött olyan lépéseket tesz, amellyel becsületes magyar szakemberek és családjaik egzisztenciáját teheti tönkre. A főpolgármester-helyettes ugyanis azzal egyidőben, hogy a sajtóban konstruktív hozzáállását hangoztatta, teljesen indokolatlanul és jogtalanul nyúlt a korábban a Kormányhivatal által is vitatott körülmények közt lehívott teljesítési bankgarancia óvadékba helyezett összegéhez úgy, hogy az egy jelenleg is folyó per tárgya. A felek döbbenten vették tudomásul, hogy mindezt Tarlós István főpolgármester jóváhagyásával tette. 

Úgy tűnik, Dr. Bagdy Gábor nem bocsátotta meg, hogy a CET kivitelezői végső elkeseredésükben teljesen jogosan tüntettek ellene a Fővárosi Közgyűlés júniusi ülésén. Más oka ugyanis nem lehet annak, mint személyes bosszú, hogy épp az ő megélhetésüket veszélyezteti legújabb, indokolatlan lépésével. A főpolgármester-helyettes a korábban a Budapest Főváros Kormányhivatala, a fejlesztő és a kivitelező által is vitatott, törvénysértő módon lehívott, azóta peres eljárás tárgyát képező és az önkormányzat számláján óvadékba helyezett több mint 1 milliárd forintos teljesítési bankgaranciából származó összeget felhasználva érvényesítette az Önkormányzat késedelmi kötbér igényét, közel 900 millió forintot.

Az érintettek előtt ismert, hogy a késedelem kivédhetetlen vis major események miatt következett be, melyből eddig a fővárosnak egyetlen fillér anyagi kára nem keletkezett. Így az óvadék felhasználása nemcsak jogszerűtlen és felesleges lépés, amely egyrészt egyértelműen a főpolgármester-helyettes rosszhiszeműségét jelzi, másrészt becsületes magyar vállalkozásokat és családokat juttat csődbe. A politikus azzal sem törődik, hogy épp a kötbér érvényesítése előtt két nappal, a sajtó nyilvánossága előtt nyújtott békejobbot a fejlesztőknek és kivitelezőknek azt hangoztatva, hogy a műszaki átadásra és a megnyitásra kell koncentrálni.

Ezzel szemben az utóbbi napokban világossá vált, hogy dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest – aki az elmúlt másfél évben nem is járt az építkezésen – kizárólag a CET-beruházást fejlesztő és kivitelező cégektől törvénytelenül megszerzett pénz elköltése, és azok kivéreztetése izgatja, akik egyébiránt megdöbbenve tapasztalják, hogy elvakult bosszúhadjáratához a főpolgármestert, Tarlós Istvánt is felhasználja. A fejlesztő számít arra, hogy a Fővárost lejárató, sőt, azt anyagilag megkárosító, egyértelműen a fejlesztés ellen irányuló személyes harctól elhatárolódik a főpolgármester, és felelős döntésekkel támogatja a létesítmény megnyitását, valamint azt, hogy a kiváló munkát végzett magyar szakemberek hozzájuthassanak az őket megillető pénzhez.

A Porto Investment azonnali jogi lépéseket helyez kilátásba, amennyiben a Főváros a kérdéses összeget nem helyezi vissza óvadékba és károkozó magatartását nem szünteti be.

 

Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://cet.blog.hu/api/trackback/id/tr83088779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Címkék: tarlós istván kötbér dr bagdy gábor teljesítési bankgarancia budapest főváros kormányhivatala

CET


A CET minden, ami Budapestben nagyszerű. Építészet, gasztronómia, kultúra, design, művészet, régi és új, nosztalgia és innováció egyben.

Fotók

CET Budapest

Feedek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása