már
11

Ma a CET-ben járt Kas Oosterhuis, a ház megálmodója. A tervezőt elkísérte felesége és az ONL-ben tervezőtársa Lénárt Ilona, a Holland Nagykövetség és a FIMŰV képviselője, valamint néhány, a kivitelezésben részt vevő mérnök és újságíró is. 

 

Mint az köztudott, a tervező és a beruházó az építés engedélyezési tervek elkészültét követően közös megegyezéssel szerződést bontottak, amelyet követően a mai látogatás volt az első alkalom, hogy a holland építész megtekintette az épületet. Sajnos hivatalos nyilatkozatot nem tett, és a jelen lévő mérnökökkel sem konzultált érdemben. Mivel az elmúlt másfél év során Oosterhuis több kritikát megfogalmazott a tervezést tőle átvevő, a kiviteli terveket elkészítő és a kivitelezést elvégző magyar szakemberek munkájával kapcsolatosan, a CET beruházója, a Porto Investment Hungary a tervező meghívásával nemzetközi fórumot kezdeményez, ahol neves építészek és statikusok segítségével tárják fel a véleménykülönbségek okát. Mivel hasonló épület vagy acélszerkezet még nem épült Magyarországon, fontos, hogy ez a fórum a sajtó, a szakmai és laikus közvélemény bevonásával kerüljön megtartásra. Bízunk abban, hogy ez a szakmai vita minden fél véleményének teret enged majd, és az elhangzottakból sok érdekes tanulság születik majd.


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://cet.blog.hu/api/trackback/id/tr302731232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Címkék: mérnök cet kas oosterhuis onl fiműv zrt.

CET


A CET minden, ami Budapestben nagyszerű. Építészet, gasztronómia, kultúra, design, művészet, régi és új, nosztalgia és innováció egyben.

Fotók

CET Budapest

Feedek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása