már
04

Pálfy Sándor, a BMGE Urbanisztikai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára az Építészfórumra írt, A város védelmében című cikkében - a teljes cikket itt találjátok - világos véleményt fogalmaz meg a CET-ről és a városfejlesztési projektekről általában. 

Pálfy amellett, hogy építészeti szempontból is kifejti nézeteit a közraktárak közé ékelődő üvegbálnáról, markánsan kiáll amellett is, hogy a CET mint kulturális- és szórakoztató központ minden szempontból csak jót tehet a fővárosnak, az idegenforgalomnak, az embereknek.

Véleményem szerint Budapest vezetése soha vissza nem térő ziccer helyzetet hagy ki, ha a városnak ezen a kitüntetett pontján nem önmagát reklámozza egy, a város múltját, jelenét és jövőjét bemutató, pezsgő életű információs, kulturális, szórakoztató központtal, amelyben egy sor olyan funkció lenne elhelyezhető, ami a meg nem épülő Városháza-bővítménybe került volna (többek között a VIII. kerületi raktárban porosodó, bedobozolt 1:500-as Budapest fa modell, ami szerintem világszám). Biztos vagyok benne, hogy - ha nem is közvetlenül pénzben kifejezve -, de rövidtávon megtérülő befektetése lenne ez a fővárosnak hírverésben, idegenforgalomban.

A kép az Építészfórum galériájából származik.


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://cet.blog.hu/api/trackback/id/tr342710288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Címkék: kultúra építészet urbanisztika cet duna part közraktárak egyedi koncepció kulturális intézmény magaskultúra pálfy sándor bmge

CET


A CET minden, ami Budapestben nagyszerű. Építészet, gasztronómia, kultúra, design, művészet, régi és új, nosztalgia és innováció egyben.

Fotók

CET Budapest

Feedek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása